Velké žranice toho, co by se jinak nezpracovalo. Tak přesně to je ovar. Na ovar potřebujete opravdu obří hrnec, aby se vám tam všechno vešlo. Není to žádná věda, jen všechno naházíte do hrnce a dlouho vaříte. Ovar je to první co se jí na zabíjačce a zaplácne vás do doby než je hotová polévka, jitrnice a další.
Ingredience:
1 hlava rozříznutá napůl
srdce rozříznuté napůl
1/2 jater
plíce
ledvinky
kousek pupku nebo kolínka
bobkový list (10lístků)
nové koření v celku (2PL)
celý pepř
cibule
celý celer
3 petržele
3 mrkve
Postup:
1. Vše dáme do obřího hrnce a zalijeme vodou.
2. Vaříme 3 - 4 hodiny, podle velikosti hlavy.
Na takovej hrnec jsme museli zapnout dvě plotýnky. =) |
3. Svoláme rodinu a nakrájíme, játra, jazyk, pupek a okrájíme hlavu. Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
4. Plíce, plus co nesníme, schovám na prejt či jitrnice.