Zase sendvič, zase cibuláda, jak jinak. Milujeme vinné klobásky a nejčastější kombinace je s bramborovou kaší. Klobáska hraje hlavní roli i v tomto sendviči, i když ve výsledku si k ní můžete udělat přílohu jakou chcete.
Upřímně jsem byla líná vařit ještě přílohu. Měla jsem neskutečně línou neděli a proto jsem nakonec hodila klobásky do trouby. Při představě, že bych musela stát u plotny a smažit se mi ani nechtělo vařit. Původně měla být klasika, ale jsem opravdu ráda, že jsem byla líná. Vznikla tahle neskutečná dobrota.
Ingredience:
(na 6 porcí sendvičů)
6 šneků vinných klobás
6 vrchovatých PL hladké mouky
chilli
pepř
mletý koriandr
6 PL cibulové marmelády
500ml piva
6 plátků chleba
sýr Gouda 48%
jarní cibulka
horčice / tatarka
Postup:
Nejdříve si upečeme klobásy a pak už je to rychlovka.
1. Klobásy stočíme do klubíčka, zapárátkujeme a dáme rozehřát troubu.
2. Mouku smícháme s pepřem, chilli a mletým koriandrem.
Na množství se mě vážně neptejte, koření dávám dle chuti.
3. Zamotané klobásky obalíme v mouce a naskládáme na vymaštěný plech.
5. Podlijeme polovinou piva a dáme péci na 200°C. Pečeme do zezlátnutí klobásek.
Zbytek piva přiléváme dle potřeby, já spotřebovala celý půllitr.
7. Namažeme horčicí nebo tatarkou (nebo čímkoliv chcete) a překrojíme napůl.
8. Na jednu půlku položíme upečenou klobásku, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou cibulkou a přiklopíme druhou půlkou.
A zase máme hotovo. Ještě když sepisuji tenhle článek, tak tajně uslintávám. Na fotkách se může zdát, že je cibulka spálená na uhel, ale naopak. Krásně ještě zkaramelizovala a je to prostě dobrý.
A to by bylo pro tento recept vše.
Přeji dobrou chuť,
vaše V.